Трансатлантически круизи

Вижте всички круизи по тази дестинация

 

В летописите на морската история, няма нищо по-емблематичнно от трансатлантическо пътуване на борда на кораб. За много от нас това е свързано с романтика, приключения и блясък.  Вероятно не сте забравили " Титаник " с Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет , или "Любовна афера" с Кари Грант и Дебора Кер?

Романтично запечатана и на екрана, традицията в мореплаването датира от 1840 г., когато параходите превозвали поща и пътници през атлантика по редовен график. Онези времена не винаги са били развлекателни: между 1820 и 1920 г. повече от 34 милиона имигранти, търсещи по-добри възможности в САЩ са прекрачили прага на пътническите параходи. Тълпите са настанявани в трета класа на най-ниските палуби, докато богатите са се излежавали в стилни каюти и са вечеряли в гурме ресторанти.

Транс –атлантическото пътуване се е променило през 1923 г., когато правителството на САЩ е направило драстични съкращения в имиграционните квоти. В отговор на това, тесните и мрачни помещения от трета класа са били демонтирани и заменени с туристическа класа за настаняване. Златната ера на трансатлантическо плаване се формира, когато все повече Европейци започват да предпочитат круиз за своята ваканция. Ерата достига своя връх от 1930 до 1950-те години, с въвеждането на презокеанските кораби на Cunard - Queen Elizabeth и Queen Elizabeth 2 . Холивудски личности, младоженци и обществото лудуваше на борда, честваше и празнуваше с черен хайвер и шампанско.

В края на 1960 г. обаче, транс -атлантическите круизни линии навлизат в развълнувани води. Повече хора предпочитат да прекосят Атлантическия океан със самолет, отколкото с лодка. Благодарение на телевизионното шоу " The Boat Love" през 1970 г. транс-атлантическото приключение се съживява.

През последните години, с блясъка на транс -атлантическите лайнери славата на презокенските плавания възвърна блясъка си . Броя на хората, желаещи да изпитат лукса на плаващите курорти нараства, и все повече круизни линии предлагат голямо разнообразие от трансатлантически крузи.

За тези от вас, които ценят да пътуват в стил и комфорт, за романтични души, които искат да изпитат стила и изяществото на "добрите стари времена" , но с всички съвременни удобства и за тези които просто искат да избягат от обикновеното ежедневие, няма по-добро решение от трансатлантически круиз. Кратък или дълг, плаването между Европа и Америка доставя безкрайни удоволствия на безгрижни дни в морето за всички любители и ценители, в сравнение с обичайната поредица от междинни спирания на различни пристанища.

Някои от трансатлантическите пътувания включват междинни посещения на пристанища по маршрута – на юг през Канарските острови или на север през Исландия, но уникалното на класическите трансатлантическите круизи, което ги отличава от останалите е транзитното преминаване през огромната шир на Атлантическия океан.

Пристанища
Регистрация за актуални оферти
Вашият E-mail адрес:
 
НЕ ПРОПУСКАЙ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!