Круизи Южна Америка - Амазонка - Галапагос - Антарктика

Вижте всички круизи по тази дестинация

 

Южна Америка е място на крайности - екзотични  плажове, джунгли, забележителности като Кабо Фрио в Бразилия, известен с невероятните си пейзажи, уникалното подводно течение, идващо от Южния полюс, изобилието на останки от величествени древни цивилизации, съжителстващи с изключително разнородните съвременни култури и общества. 

 

От страстни танци в салоните за танго на Буенос Айрес до спокойните католически църкви. От страстния и съблазнителен Рио де Жанейро до чудните тайни на Мачу Пикчу в Перу - Южна Америка предлага интригуващи земи на култура, природна красота и носталгия.


Този континент съчетава бурния латиноамерикански темперамент със спокойната топлина на Карибите. Той е колоритен, екзотичен, секси, исторически, и в същото време - модерен. Той е мистериозен. Той е невероятен. Той е едно приключение.


Тези, които посещават този предизвикателен континент, ще имат възможност да открият и изследват каскадните водопади Игуасу в джунглите на Аржентина, прекрасната архитектура в стария град на Монтевидео, Уругвай, девствените езера и заснежени вулкани на Пуерто Монт, Чили, както и прочутите плажове на Рио.

 

Естествената красота на Антарктическия полуостров оставя посетителите омагьосани. Внушаващите благоговение гледки на заснежени върхове, отвесни скали, айсберги и мастилено-сини води. Най-студения и най-ветровития от всички седем континента, Антарктида естествено няма постоянни жители, а е обитаван само от учени и специалисти, които живеят там по няколко месеца годишно, и круиз пасажери, които се радват на рядката възможност да видят красотата на най-отдалеченото и девствено мято на планетата, да застанат лице в лице с диви животни, обитаващи това ледено царство, включително пингвини, леопардови тюлени и антарктически китове.

 

Това, което обединява всички тези места е красотата, в цялото и разнообразие.

 

В по-голямата част на Южна Америка климатът е субекваториален и тропичен, в Амазония - екваториален, постоянно влажен, на юг - субтропичен и умерен . Сезоните са огледални на сезоните в Северна Америка и Европа, като пиковите летни месеци съвпадат със средата на зимата в Северното полукълбо . Въпреки това круизи в Южна Америка се предлагат от октомври до април, като върховия сезон е през месеците декември, януари и февруари.


Обикновено круизите отплават от Рио де Жанейро, Валпарайсо и Буенос Айрес, но също така и от Сан Диего, Ню Йорк и Форт Лодърдейл. В допълнение към традиционните спирки, които всъщност са върху земите на  Южна Америка, кораби плават из целия район, включително до нос Хорн, Фолкландските острови, Антарктика, както и в Мексико и Коста Рика. Това вълнуващо пътуване може да продължи от 13 до 40 дни, и обикновено привлича пътници с желание за много приключения. Повечето круизни линии предлагат и пакети с нощувки в някои от отправните пристанища.

Пристанища

 

Регистрация за актуални оферти
Вашият E-mail адрес:
 
НЕ ПРОПУСКАЙ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!