Круизи Червено море - Суецки канал - Близък Изток

Вижте всички круизи по тази дестинация

 

Фараони, древни цивилизации и култури, мистериозни градове - това са само част от атракциите на тези интригуващи земи и круизите в Червено море са фантастичен начин да посетите някои от най-интересните и красиви съкровища на света.

Благословено с прекрасен климат през цялата година, Червено море предлага на круиз пътешенствениците чудесен начин да комбинират прекрасното зимно слънце с посещение на Египет и забележителните археологически обекти на Йордания. 

Ако това не ви е достатъчно, Чевено море предлага и зашеметяващи коралови рифове, изобилстващи от изключително разнообразие от уникални животински видове, където невероятните картини на подводния свят нямат край и се редят една след друга, коя от коя по-изумителна.

Водите му са толкова бистри, че през нощта в близките заливи където водата е осветена от уличните лампи до 2 м дълбочина могат да се видят как светят очите на калмарите.

Наричано от Жак-Ив Кусто "коридор на чудесата", морето е необятен рай за гмуркачите и веднъж потопили се в кристално чистите му води забравят да излязат.

Червено море има излаз на осем държави (Египет, Еритреа, Израел, Йордания, Саудитска Арабия, Судан, Йемен и Джибути) и това е една от причините да изберете именно круиз, за да слезете от кораба и за кратък период от време да опознаете някои от вечните му и прочути брегове.

Малко дестинации могат да се сравнят с екзотиката, историята, мистерията и зрелищната природна красота, които обещава Червено море.
 
Независимо дали искате да почувствате вятъра в косите си, препускайки през пясъчните дюни на Арабската пустинята, да посетите Кайро и загадъчните пирамиди в Гиза и Сфинкса, да се изправите пред величественият Лускор,  гробницата на Тутанкамон в долината на царете, вечният Йерусалим, Древния град Петра или просто да се отпуснете, облегнете и попечете на слънце на плажовете на Мъртво море, да покарате сърф в Шарм ел–Шейх или пък да се впуснете в подводно приключение сред флората и фауната на Червено море – тук има по нещо за всеки.

И какъв по-добър начин да се изследват тези мистични земи, древни градове и свещени места,  освен на борда на круизен кораб?

Пристанища

 

Регистрация за актуални оферти
Вашият E-mail адрес:
 
НЕ ПРОПУСКАЙ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!