Круизи Дубай - ОАЕ

Вижте всички круизи по тази дестинация

 

Зашеметяващ и изискан, богат и пищен ... Дубай е една от най-ослепителните дестинации в света, град-държава, която опиянява туристите със своето наследство, традиция и култура.

Дубай е наистина един от най-уникалните градове в света; всичко тук е дръзко и скандално, но трябва да се види, за да се повярва. Той впечатлява посетителите с ослепителния футуристичен дизайн и визия на модерен мегаполис.

Дубай винаги е бил мост между Изтока и Запада. В миналото търговските отношения на Дубай се простирали от Западна Европа до Югоизточна Азия и Китай. Резултатът е създаването на едно от най- многообразните общества в света . Разположен в самото сърце на исляма, Дубай остава уникален в прегръдката на Запада. Въпреки, че все още бедуини бродят из пустинята, това не пречи същевременно Дубай да бъде и домакин на международни тенис и голф турнири.

Мълниеносното издигане на Дубай от малко рибарско селце само от преди 60 години до един от най-желаните градове в света е документирано отлично и в неговите Музеи. Традиционна обиколка около квартал Bastakiya, културно наследство от сгради от 19 век, пълен с прекрасни кафенета, художествени галерии и бутици е ярко доказателство за това.  Местата, които могат да се разгледат са много, но сред най-известните са Двореца на шейха, Дубайския музей и Джумейра.

Развитието на Дубай продължава с трескаво темпо, от огромни изкуствени острови до поразителни 7-звездни хотели като Бурж Ал Араб.

За привържениците на шопинг туризма Дубай предлага търговски обекти от световна класа: безброй молове, специални квартали за злато, подправки, парфюми и своите традиционни пазари (сукове)- истинска наслада за сетивата и ето защо не случайно Дубай е известен като Меката на търговията.

Дубай е феноменален и престижен, защото предлага за всекиго по нещо, поднесено с много внимание и лукс -  джамии, изключителни търговски центрове, луксозни хотели, великолепни плажове, голф игрища от световна класа, уникален ландшафт и пустинни пейзажи се преплитат в едно, за да направят зашеметяващ културен контраст, със смес от традиционна архитектура и най-съвременни модерни сгради.

Туристите се отправят към бреговете му, за да се насладят на арабските традиции и изкушения от Близкия изток преди да се върнат на кораба за поредната доза  удобства и вечерни развлечения.

Ако културата на Близкия изток и на световно признати забележителности не е достатъчнa за вас, а просто търсите жаркото зимно слънце -  то вероятно топлият климат на Дубай и Емирствата е един фантастичен избор и решение.

Дори през зимните месеци температурите в и около Дубай са между 23 и 33 градуса по Целзий. С други думи, ако искате да отидете някъде, с надеждата за топла зима и нетипично слънце, то круизите до Дубай и Емирствата са сигурен залог за това.

Само си представете, оставяйки зимните студени тръпки в съня си, че тръгвате на слънчев зимен круиз сред горещ и сух климат, но комбиниран с прохладен морски бриз. И само си представете, че прохладният морски бриз е доставен с любезното съдействие на Круиз Експерт, до екзотични пристанища в изключителен комфорт.

Със сигурност съвсем скоро ще разберете защо е трудно да се каже "сбогом" на Дубай!

Пристанища

 

Регистрация за актуални оферти
Вашият E-mail адрес:
 
НЕ ПРОПУСКАЙ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!