Тематични круизи за ценители

Тематичните пътешествия не са новост, но в последните години набират все повече почитатели. Отпуските на повечето хора са ограничени и когато намерят повече свободно време, те желаят да го прекарат сред съмишленици, а не просто на екскурзия сред пъстра тълпа непознати. Всъщност, тръгвайки на специализирани круизи хората ще срещнат много нови лица, но голяма част от пасажерите ще са хора, с които са имали контакти и преди.

За тези, които дори и през отпуската мислят за работа са предвидени специални круизи, на които се събират специалисти в дадена област и се провеждат семинари за повишаване на квалификацията. На подобно пътешествие не може да попадне всеки - в повечето случаи това е подарък от ръководството на фирмата към лоялни служители или пасажерите са от определени професионални среди. Ежегодно специалисти, свързани с определен бизнес получават покани за участие в речни круизи, на които ще се провеждат тематични семинари. На борда на круизния кораб, на който са събрани колеги от един бранш, се оформят връзки, запознанства и ценни контакти, които впоследствие ще са много полезни за работата им. Не на последно място е и обучението, което ще ги информира за новости в професията им, а разговорите и дискусиите след това ще са особено ползотворни за бъдещите им проекти.

Е, не всичко е работа. Много хора предприемат пътешествие по вода с идеята да си починат сред хора, с които споделят еднакво хоби. Така хора, любители на археологията потеглят на морски круизи, които ще ги отведат до места, съхраняващи древни артефакти. През деня ще обикалят руините, а вечер ще говорят на интересни за тях теми с приятни събеседници. На такива пътешествия човек се запознава с интересни личности, с които ще продължи да осъществява контакти и след пътуването.

На подобни пътувания се отправят любители на голфа или други спортове, като маршрутът им е насочен към най-добрите голф игрища или определени спортни съоръжения в света. Едни от най-ранните хоби круизи са свързани с картите за игра - покерът често е бил сред забранените игри, затова феновете му са го практикували на борда на специално оборудван круизен кораб. На тези пътувания са се организирали и състезания, турнири и всякакви хазартни инициативи. В днешно време хазартът намира своето място на всеки кораб и много от пътуващите са тръгнали на круиз само за да залагат на воля.

Друг тип пътешествия са така наречените религиозни круизи. На кораба се качват вярващи, изповядващи определена религия и се понасят по вълните към светите за тях места. Круизът може да е предвиден по време, когато предстои голям религиозен празник или друго събитие, което вярващите смятат да отпразнуват заедно на кораба с подобаваща тържественост.

Не на последно място са круизите, събиращи хора с еднаква сексуална ориентация. Едни от първите луксозни круизи са за гей двойки и този тип пътувания са много актуални по всяко време.

Всеки може да открие своя круиз, на който ще бъдат събрани хора, споделящи неговото хоби или други интереси. Просто изпратете запитване, а ние от Круиз Експерт ще предложим подходящи тематични круизи.

Регистрация за актуални оферти
Вашият E-mail адрес:
 
НЕ ПРОПУСКАЙ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!