Кариби - Флорида - Бахами - Мексико - Куба - Панамски канал

Вижте всички круизи по тази дестинация

 

Карибските острови са островна група в Атлантическия океан, част от континента Северна Америка. Архипелагът Кариби включва Карибско море, неговите острови и заобикалящите брегове.Обхваща всички острови, които се простират между американския щат Флорида и крайбрежието на Венецуела. Карибските острови се делят на две големи групи – Големи Антили и Малки Антили. Към Големите Антилски острови спадат Куба, Ямайка, Испаньола (Хаити и Доминиканската република) и Пуерто Рико, които са по-големите острови в региона и Малките Антилски острови (Американски Вирджински острови, Британски Вирджински острови, Ангуила, Синт Мартен, Нидерландски Антили, Аруба, Сейнт Китс, Нейвис, Барбуда, Антигуа, Редонда, Монтсерат, Гуадалупа, Доминика, Мартиника, Сейнт Лусия, Барбадос, Сейнт Винсент, Гренадини, Гренада, Тринидад, Тобаго, Маргарита, Тортуга), много от които представляват издигащи се над водната повърхност вулкани.

 

Карибите се отличават с изключително красива природа, разнообразна флора и фауна, изобилие от овощни дървета: манго, папая, портокали, банани, гуава, ананаси, тамаринд и диня, разнообразен животински свят и постоянно топъл климат. Поразителен брой острови, всеки със собствен уникален облик и внушителен брой пристанища за отплаване. Повечето от островите са покрити с буйна тропическа растителност. Местните плажове се считат за едни от най-красивите в света. Благодарение на своята красота и невероятно кристално чисти води, Карибите са се превърнали в една от водещите круиз дестинации на планетата, перфектното място за  незабравима круиз ваканция на милиони туристи. Въпреки, че тази круиз дестинация е привлекателна през цялата година, все пак най-подходящите месеци за пътуване са зимните месеци, през януари, края на пролетта или от началото на септември до декември, когато островите са обляни в слънце и се радват на прекрасно време. Чистите и прозрачни океански води правят този регион гореща точка за любителите на гмуркането.

 

Повечето от островите са владения на Великобритания, Франция и Холандия, но има и напълно независими държави. Бахамските острови не са част от Карибите и въпреки това според редица природни и културни особености винаги се разглеждат като неделима част от този регион. Те са едни от първите острови, открити от Христофор Колумб и са известни като перлата на Карибско море.

 

Бахамите са най-големият по брой острови архипелаг в Карибско море. Съставени са от около 700 острова, богати на природни дадености и по- голямата част от тях са покрити с гъста тропическа растителност. Те са световно известни с великолепните си плажове, за които се смята, че са най-красивите плажове в северното полукълбо. Имат много специфичен цвят преливащ от бяло в нежно розово, тъй като са образувани при стриването на прах на коралите под влияние на морските вълни. С течение на времето стритите на прах корали са се натрупали и са формирали великолепни плажове. Около тях горичките от кокосови палми и различни местни тропически видове растения предлагат прохлада и сянка, в която туристите намират спасение през най-горещите часове на деня. На други места пясъчните плажове отстъпват пред гъсти мангрови гори, които са доста разпространени в тази част на света. Те са важен хабитат на много ценни видове птици, риби и други морски обитатели. Кораловите рифове са разкошни и в комбинация с бистрите и прозрачни океански води дават възможност на любителите на гмуркането да се насладят на разкошни подводни гледки.

 

Топлият регион между Мексико и Южна Америка притежава забележителна култура, ефектни и вълнуващи пейзажи и едно от световните исторически чудеса в инженерството - Панамския канал. Буйни тропически дъждовни гори и богата, цветна и дива природа нарежда Централна Америка сред основните круиз дестинации, за тези, които търсят уединение, встрани от рутинното ежедневие и в близост до природата.Въпреки, че някои от най-големите круизни кораби не могат да преминат през шлюзовете на Панамския канал, най-големите круизни линии предлагат плавания, които включват този уникален пасаж заедно с посещения на множество пристанища в Централна Америка и Карибския басейн. Преминаването през 51-мили дългия канал отнема цял ден и пасажерите имат възможност да се насладят на някои от най-красивите пейзажи в региона.

 

Зашеметяващи плажове осеяни с бял пясък, живо изкуство, вълнуващ нощен живот, буйна енергия, чудна архитектура и археологически структури като многото руини на маите - всички те допринасят за популярността на Мексико сред круизните пътешественици.

 

Но има много повече за тази дестинация, простираща се от Южна Флорида до Южна Америка от слънце, пясък и сърфове. Никоя друга дестинация не представя толкова много възможности за избор на круизни маршрути с различна продължителност, с отплавания от различни пристанища от Ню Йорк до Центарлна Америка. В действителност тя е толкова голяма и разнообразна, че представлява няколко  отделни области, традиционно определени като Източни и Южни Кариби, Бахами и Западни Кариби, Мексико, Куба и Панамски канал.

 

В рамките на стандартен едноседмичен круиз пасажерите имат възможност да се запознаят с различни култури, история и народи в четири или пет различни пристанища. Всяко следващо пристанище отваря вратата към ново кътче от рая, където можете да откриете следи от редица европейски страни като Франция, Великобритания, Холандия, Португалия или Испания, вплетени в характерния ритъм и стил на много отделни народи.Лесно е да се намерят причини защо все повече круиз пасажери предпочитат круизите в тази част на света. Екзотиката на този толкова атрактивен архипелаг, топлият климат и хилядите  плажове правят тази част на света перфектната дестинация за милиони круиз пътешественици.

 

Наистина има някакво особено очарование да живееш на място, където да чуваш само шума на вълните и песента на птиците. ..

Пристанища

 

Регистрация за актуални оферти
Вашият E-mail адрес:
 
НЕ ПРОПУСКАЙ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!