Круизи Западна Европа - Британски острови

Вижте всички круизи по тази дестинация

 

Круизите около Европа предлагат изключителна възможност да посетите едновременно знакови пристанища в Средиземно море, както и красиви градове по атлантическото крайбрежие на Холандия, Белгия, Франция, Испания, Португалия и Великобритания. Това са така наречените позициониращи круизи тръгващи  от север към юг или обратно, от Балтийско и Северно море към атлантическите брегове на Западна Европа и Средиземно море.
В круизната индустрия най-често този регион е определен като Западна Европа и Британски острови.

 

Най-общо казано, региона на Британските острови се състои от Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия (Англия , Шотландия, Уелс и Северна Ирландия) и Република  Ирландия, както и така наречените Коронни владения (зависими територии на Обединеното кралство), управлявани пряко от Короната. Те са под неин суверенитет, но не са част от Обединеното кралство, макар че жителите са считани за негови граждани. Включват острова Ман в Ирландско море и Нормандските острови в пролива Ла Манш - Гърнси и Джърси.

 

Западните европейски пристанища включват различни космополитни градове като Париж (Хавър) във Франция, Брюксел и Брюж (Зеебрюге) в Белгия, Амстердам в Холандия.

 

Като круизен регион, Британските острови и Западна Европа основно се разглеждат заедно, повече заради геоографската им близост, отколкото поради някаква друга причина. Тези пътувания обикновено предлaгат фантастична смесица от космополитни градове и прекрасни и живописни природни картини на по-малките острови - Оркни и Шетландските острови на север и Нормандските острови (островите Гърнси & Джърси) на изток.

 

Не е тайна, че за да се видят Британските острови и Западна Европа чрез круизен кораб е изключително удобен и лесен начин и не на последно място и по-евтина опция за пътуване в сравнение с пътуването по въздух, железопътен или аватобусен транспорт до отделните държави.


Дестинацията предлага широка гама от възможности от прекрасно подбрани маршрути и значително време за престой в отделните пристанища, за по-пълноценно опознаване на градовете и техните забележителности. Обикновено круизите в региона продължават между 10 и 14 нощи. Можете да разгледате прекрасните Шотландски острови или да се насладите на световноизвестните сирена и вина на Франция, да се разходите из осеяните с цветя скални върхове на Нормандските острови, или да посетите сърцето на Европа – Белгия. И всичко това на борда на луксозен кораб, за едно елегантно и изискано пътуване, за което навярно някога сте мечтали и това може да се окаже пътешествието на мечтите ви!


Районът привлича големи американски круизни оператори като Princess, Royal Caribbean, NCL, Celebrity и Holland America, (макар че най-големите им кораби не пускат котва в тези води), както и италианските круизни линии MSC и COSTA.  Да не пренебрегваме и круизните компании с малки и среден размер кораби от по-луксозния сегмент като Crystal, Silversea, Seabourn, Oceania, Regent Seven Seas и Cunard. На борда на стилно обзаведени кораби ще намерите удобства, уют, перфектно обслужване, идеална кухня, развлечения за всеки вкус и възраст.


Отплаванията основно са от британските пристанища Саутхемптън, Дувър, Лийт (за Единбург) и Грийнкок (за Глазгоу ) и така можете да комбинирате вашия круиз с кратка почивка или по-дълъг престой за опознаване на Лондон и югоизточната част на Англия. Или пък еднопосочни пътувания около атлантичското крайбрежие на Европа, с отплавания от Копенхаген или Лисабон.

Пристанища

 

Регистрация за актуални оферти
Вашият E-mail адрес:
 
НЕ ПРОПУСКАЙ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!