Специя, Италия

Вижте всички круизи, включващи това пристанище

 

Местоположение:

Круизните кораби акостират на новия кей Моло Гарибалди, намиращ се на 15 минути (2км) пешеходно разстояние от центъра на града. Гарата е на 4км. Предвиден е и безплатен автобус до центъра на града, което осигурява лесен достъп на пасажерите до търговските площи, ресторантите и музеити, както и до пешеходните зони Via del Prione, Corso Cavour и Piazza S. Agostino, всички от които са на пешеходно разстояние и в непосредствена близост до новия кей.

 

Забележителности:

Със своето отлично естествено пристанище, градът е основна италианска военноморска база. Той контрастира на околните крайбрежни селца със своите красиви павирани алеи, обрасли с буйна зеленина над които се издигат вековни палми и главозамайващите гледки към морето. В града има катедрала от 15-ти век, която съдържа произведения от теракот от флорентинския скулптор Andrea della Robbia. 

Замъкът Сан Джорджо, датиращ от 13 век е реставриран наскоро и в него се съхранява важна археологическа колекция, добре извсестна със своите деветнадесет антропоморфни пясъчни статуи, творение от древните хора на Lunigiana от бронзовата и желязната епоха. Можете да разгледате класическите италиански забележителности, като параклиси, църкви и красиви имения, а стария център на града е елегантно възстановен и през летния сезон е много атрактивен с музикалните си и културни развлечения.

Регистрация за актуални оферти
Вашият E-mail адрес:
 
НЕ ПРОПУСКАЙ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!