За Круизите в Далечния Изток

 

 

1. Местоположение

Източните покрайнини на Индийския океан и западната част на Северния Пасифик станаха доста популярни като круизни региони в последното десетилетие.

Относително спокойни води, топли температури и екзотични пристанища на отплаване – всичко това заедно осигурява уникално круиз преживяване, което привлича все по-голям брой  претенциозните клиенти всяка година.

Бенгалския залив, Южно и Източно Китайско море, заедно с Javа Sеа в Индийския океан, са заобиколени от държави, които предлагат на своите посетители разнообразни култури, топло и приятелско посрещане и високо качество на услугите.

Голяма част от Югоизточна Азия, включително Тайланд, Бали, Сингапур и Малайзия не са чужди на европейските туристи и много клиенти, които биха резервирали круиз в Далечни Изток вероятно преди това са почивали в региона, но  със сигурност пристанищата по крайбрежието на Виетнам и Китай ще бъдат нова и непозната територия.

Няколко круизни региони в света предлагат толкова много различни и толкова много интересни пристанища на отплаване като Далечния Изток. От пулсиращи градските центрове към спокойните острови, това са места, които отговарят на всеки вкус и очаквания.

 

2. Основни пристанища

Голяма част от околосветските  круизи спират в пристанища в Далечния изток по време на тяхното пътуване. Други продължават на изток към китайските и корейските бреговете на островите и континенталната част на Япония. Понякога дори маршрутите включват и посещение на руския град Владивосток.

 

 

 

 

Thailand China Japan     Malaysia
Koh Phi Phi Macau Kobe for Osaka Langkawi
Koh Samui Hong Kong Nagasaki Malacca
Krung Thep/Laem Shabang Shanghai Yokohama for Tokyo Penang
Phuket Tianjin     Port Klang
Bangkok  Xiamen South Korea  

  Incheon Indonesia
Singapore Vietnam   Bali
 Singapore Da Nang for Chan May   Taiwan  Surabaya

Nha Trang Keelung for Taipei  
Philippines Phu My for Ho Chi Minh City   Brunei
Cebe   Myanmar Bandar Seri Begawan
 Manila   Yangon  

 

 

3. Основни пристанища на отплаване

Бангкок: Пулсиращата столица на Тайланд е натоварен международен център, с някои от най-луксозните хотели в света. Въпреки това, с отлична и модерна системи за обществен транспорт като Skytrain (BTS), пътуването до основните туристически центрове е относително бързо и лесно.

Хонконг: Круизния терминал Ocean е разположен в градската зона от страната на полуостров Коулун, на живописното пристанище на Хонконг и е само на няколко крачки от ефективна система на метрото. Наблизо има и спирка на Star Ferry за преминаване към остров Хонг Конг. Пазаруване от световна класа е възможно в терминал Ocean и на близката Nathan Road.

Шанхай: Млад и модерен град, с усет към модни и луксозни стоки, особено около популярния район Bund с неговите кафенета, барове и клубове.

Сингапур: Този космополитен и забързан метрополис е рай за купувачите, с десетки хотели от световна класа и климатизирани търговски центрове. Круизния терминал е сравнително близо до центъра и предлага лесен достъп до ферибота, който тръгва на всеки няколко минути за остров Sentosa – популярен курорт в Сингапур.

Тиендзин: Пътуването от круизния терминал Теда в близост до Тиендзин до Пекин отнема около три часа с автобуси, които са на разположение и свързват летището с круизния терминал в дните на пристигане и отплаване.

 

4. Климат


Температурите и метеорологичните условия в круизния регион Далечен Изток се  различават драстично, точно както в Европа. Повечето посетители пътуват до Югоизточна Азия в търсене на топлина и слънце през зимата, но дъждовните бури са често явление, точно както в тропиците. Влажността е много висока в Малайзия, Тайланд и особено в Сингапур.

В северната част на региона около Корея и Япония, температурите са сравнително ниски, в сравнение с дестинации в близост до екватора, като например Пенанг, Бали и Сингапур.

Тънки памучни дрехи са подходящи в района на юг от Тропика на Рака, който минава точно на север от Хонг Конг. Площта от Шанхай на север към Владивосток изисква дори якета и пуловери в определени периоди от годината, особено за круизите, които посещават Япония и Южна Корея.

 

5. Круизите в Далечния Изток

Тайланд, Малайзия и индонезийския остров Бали са популярни ваканционни дестинации в продължение на много години. Ние предполагаме, че тези от Вас, които вече са посещавали някои от тези места по суша биха се заинтересували от круиз, за да открият още по- вълнуващи дестинации и тяхната култура .

Много малко региони предлагат такава завидна комбинация от градски и тропически плажни дестинации, с разнообразна култура и природа. Само на няколко часа от Пенанг, Банкок или Хонг Конг е възможно да се намерят дълги пясъчни плажове с палми, които да осигурят пълноценна почивка на тези, които искат да избягат от трескавия начин на живот на Банкок или Манила.

Шанхай, Хо Чи Мин и Сеул са прогресирали много в областта на търговията и са богати на култура. Китай изпревари останалата част от света в много аспекти и много пасажери биха искали да видят това вълнуващо развитие. Ето защо круиза е подходящ начин да се проследи тази атрактивна мулти – дестинация.

 

6. Защо да изберем круиз в Далечния Изток


• Разнообразна мулти- дестинация
• Големи възможности за удължаване на престоя преди и след круиза
• Английският език е широко разпространен в повечето пристанища на отплаване
• Пасажерите могат да се насладят на разнообразие от култури и начини на живот в рамките на само един круиз
• Регионът предлага атрактивна комбинация от плажове и градски забележителности, на фона на фантастично слъчнце 
• Пазаруването в региона е приоритет, като голяма част от марковите стоки се предлагат на по-ниски цени, отколкото в Европа
• Повечето пристанища на отплаване в Югоизточна Азия са най- екзотичните тропически дестинации
• Голяма част от крайбрежната природа е драматична, особено в Тайланд
• Регионът е известен с фантастичната си кухня
• Пасажерите имат възможност да посетят сравнително нови туристически дестинации, като Мианмар и Бруней
• Много от местата, които се посещават не влизат в програмите на големите туроператори.
• За тези от Вас, които търсят очарователни места, хора и култура бихме казали, че няма по-добро място от това

 

7. За круиз пасажерите

Повечето пристанища в Далечния Изток са рай за купувачите, с много възможности за пазаруване на маркови дрехи, модни аксесоари и местни сувенири.

Туристите се надяват да видят богати археологически обекти и култура и наистина ще бъдат впечатлени от почти всяко кътче на региона. Будизмът е преобладаващ в цялия Далечен Изток, представен с великолепните си храмове и колоритен блясък . Атмосферата обикновено е спокойна, отпусната и гальовна по време на посещение на многобройните забележителности в отделните пристанища, по време на бреговите екскурзии.

Хо Чи Мин, Шанхай и Тиендзин са някои от местата, където е възможно да се комбинира модерен град с исторически забележителности, като Old Saigon и Bund Шанхай. Някои маршрути предлагат една нощувка на борда в Тиендзин (Пекин), което позволява да се види Великата китайска стена и най-големият дворцов комплекс в света, както и местата от Олимпийските игри от 2008.

Хонгконг, Манила и Йокохама предлагат модерни градове с футуристична архитектура, съчетана с богата история и комерсиален успех, изграден в продължение на стотици години търговия .

 

8. Пристанища и брегови екскурзии

Много история, тропически плажове и разнообразна култура са достъпни с бреговите екскурзии по време на вашия круиз в Далечния изток.

Много от най-големите забележителности обаче са на известно разстояние от кораба, но не бива да се пропускат. Добре е да предвидите бюджет за бреговии екскурзии, защото самостоятелните програми в този регион отнемат време и понякога придвижването е трудно, ако не и невъзможно. Опитните местни туроператори имат приоритетен достъп до някои от най-големите забележителности в Китай и по този начин се избягват много от закъсненията и чакане по опашки, за да се влезе.  

Задръстването е факт от живота в много азиатски градове, особено в Хонг Конг, Банкок, Манила и Пекин. Важно е пасажерите да се възползват максимално от времето си на брега и затова трябва да са наясно с този факт.

Някои по-големи кораби изполват тендери, за да могат пътниците да слязат на брега. Такъв е случаят в някои от по-малките острови на Тайланд, като Koh Phi Phi и Ко Самуи.

 

9. Пазаруване

Пенанг, Пукет, Хонгкок, Бали и Банкок предлагат много възможности за пазаруване по уличните сергии и пазари, като трябва да сте готови да се пазарите с продавачите за най-добрата цена.

Сингапур предлага разнообразие от климатизирани търговски центрове, както и пълна гама от универсални магазини и дизайнерски бутици на известния Orchard Road, най-забележителният от които е CK Tang.

Nathan Road в Хонконг е популярно място за всички видове магазини и сергии на пазара, с много китайски коприни, произведения на изкуството и електронни стоки, които се предлагат на цени, далеч под тези у нас.
 
Шанхай е дом на някои от най-добрите дизайнерски магазини, особено в района, известен като The Bund. Интересното е, че има все повече луксозни стоки, продавани в Китай, отколкото във всяка друга страна на света. Като цяло обаче, дрехите са изрязани в азиатски размери и за много европейци, особено за мъжете, може да се окаже трудно да се намери подходящ размер.

 

10. Култура

Кралският дворец Гранд Палас в Банкок се намира в центъра на града и e включен в много от бреговите екскурзии, често успоредно с музея Royal Barge. Посещева се 20 акровия храм Уат По (Храмът на полегналия Буда), където се намира и най-голямата в света наклонена статуя на Буда и прословутото училище за масаж, където монаси изпълняват древните тайландски масажни ритуали. Храмът на Изумрудения Буда Уат Пра Кео е долепен до Големия дворец - The Grand Palace, който е разположен на площ от 945 000 кв.м. и обхваща над 100 сгради, в които е събрана 200-годишна история на дворцов живот и архитектурни експерименти.

В центъра на Пекин се намира Забраненият град, който е бил дом на китайски импеартори от втората половина на династията Мин до края на династията Цин ( 1641 – 1911) и е най-големия дворцов комплекс в света. Това е най-впечатляващия пример за имперска архитектура в Китай. В североизточната част на Пекин се намира Храма на небето - един от най-значителните исторически паметници на Китай, свидетелстващ за високото равнище, до което е достигнала средновековната китайска архитектура. В същото време в северозападната част на Пекин откриваме Летния дворец - най-изисканият и най-красивият архитектурен ансамбъл в цял Китай. Наричан още Градините на Рая побира най-дългата художествена галерия в света. Олимпийското село също е включено в някои екскурзии, въпреки че много от местата, използвани в игрите през 2008 са извън града.

Хо Ши Мин или днешния Сайгон е град на контрасти.  Редом с оживените пазари, препълнените кафенета по тротоарите и многобройните студиа за масаж и акупунктура, в града усилено се строят и модерни небостъргачи. Сред колоритния градски пейзаж може да се видят и множество древни храмове и пагоди. Можете да посетите Двореца на обединението Reunification Palace, увеселителният парк Dam Sen Park и редица приказни пагоди и богато украсени джамии, както и католическата катедрала на града Saigon Notre Dame Basilica.

Йокохама е дом на най-голямото в света виенско колело, както и Landmark Tower,  една от най-високите структури в Япония. Пътуване в кабинков лифт предоставя великолепна гледка към планината Фуджи и всички оператори организират целодневни брегови екскурзии до Токио.

 

 

11. История

Много от маршрутите предлагат една или две нощи в пристанище Тиендзин в близост до Пекин. Това дава възможност да посетите Великата китайска стена и гробниците на династията Минг. Площад Тянанмън е и спирка на всички туристически обиколки на града.

Военното гробище Changi в Сингапур, където са записани имената на хиляди войници, убити в региона по време на войната и е лесно достъпно с метрото.
 
Историята напомня за себе си чрез много от хотелите в колониален стил, които се различават в азиатските градове като например хотел Peninsula в Hong Kong, Raffles в Сингапур и хотел Oriental в Банкок. В хотел Oriental е възможно да изпиете следобеден чай в прекрасния Palm Court, посещаван преди и от великите литературни имена като Съмърсет Моъм и Ноел Кауърд.

Можете да се повозите на Star Ferry в Хонг Конг, което е като пътуване назад във времето, тъй като пътуването е през живописното пристанище, между Коулун и Хонг Конг Айлънд.

Japan     China Brunei
Kobe for Osaka Macau Bandar Seri Begawan
Nagasaki Hong Kong  
Yokohama for Tokyo Shanghai Indonesia
  Tianjin   Bali
Vietnam Xiamen Surabaya
Da Nang for Chan May      
Nha Trang Myanmar Malaysia
Phu My for Ho Chi Minh City Yangon Langkawi
    Malacca
Thailand Singapore Penang
Koh Phi Phi Singapore Port Klang
Koh Samui    
Krung Thep/Laem Shabang Taiwan  Philippines
Phuket Keelung for Taipei Cebe
    Manila
  South Korea  
  Incheon  
Регистрация за актуални оферти
Вашият E-mail адрес:
 
НЕ ПРОПУСКАЙ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!