Абу Даби, ОАЕ

Вижте всички круизи, включващи това пристанище

 

Разположен на остров в близост до брега на Арабския полуостров, най-голямото от седемте емирства по площ Абу Даби заема 80% от общата земна площ на Обединените арабски емирства. В това емирство се преплитат спокойни плажове и пустинни оазиси, наред със силно кипящ градски живот, чиийто ритъм е много по-жив и от най-населените градове на Земята.

Трудно е да се повярва, че перлата на арабския свят Абу Даби е бил малко рибарско селище векове наред, но добива на петрол през последните години превръща столицата в един от най-богатите и безопасни туристически дестинации в света и един от най-модерните градове, където са реализирани и събрани най-странните, най-мащабните, най-пищните и най-необикновените творения на модерната архитектура.

Широките му булеварди, небостъргачите с почти космическа височина и форма, мостовете и съоръженията – всичко показва, че Абу Даби принадлежи към един друг, по-развит, по-богат, по-съвършен свят, където няма невъзможни идеи, а просто е нужно малко повече време те да станат реалност. Без значение дали ще посетите някоя от сградите, ще се печете на плажа или ще се разходите по крайбрежния булевард, в Абу Даби разкошът и съвършенството ще ви накарат да повярвате в метчите.

Известен като „най-богатия град в света”, днес Абу Даби е космополитен метрополис, който освен с блясък и лукс може да се похвали и с богато културно наследство и е запазил своите арабски традиции и гостоприемството на бедуините.

Понякога столицата на Обединаните арабски емирства остава в сянката на прехваления си брат Дубай, но в действителност Абу Даби има много с какво да ви впечатли и престоят тук е приключение в нереално измерение.

 

Забележителности:

  • Джамията „Шейх Зайед”
  • Дворцовата крепост „Al Hosn”
  • небостъргачът Capital Gate
  • Мостовете Мата и Мустафа
  • Крайбрежният булевард „Корниш“
  • Луксозният хотел „Емирейтс Палас“
  • Селището на културното наследство
Регистрация за актуални оферти
Вашият E-mail адрес:
 
НЕ ПРОПУСКАЙ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!